Ben Buitendijk

Welkom

Ben Buitendijk schrijft al van jongs af verhalen met een fantastisch karakter. Hij las wat hij te pakken kon krijgen. Dat was vooral SF. Dat veranderde toen hij In de Ban van de Ring ontdekte. Later ontdekte hij de Conan-verhalen van , de Aardzee-boeken van Ursula K. LeGuin en de Amber-boeken van Roger Zelazny.

Het markeerde ook een verandering in het soort verhalen dat hij schreef. Niets van wat hij schreef tijdens zijn jaren op de middelbare school en de universiteit, zag het levenslicht (en verdiende dat ook niet).

In 1976 voltrok zich een grote verandering in zijn leven: hij leerde Jezus kennen als zijn redder en heer. Dat heroriƫnteerde zijn hele leven en veranderde ook zijn verhalen.

Het eerste boek dat uiteindelijk gepubliceerd werd was Noeri. Hoewel de kritieken lovend waren, was de tijd blijkbaar niet de juiste. In de jaren die volgden deed hij regelmatig mee aan de Paul Harlan-prijs, met wisselend succes. Een paar jaar geleden besloot hij een aantal van die verhalen electronisch uit te gaan geven. Het meest succesvol to nu toe is Erfgename van de Eenhoorn. Maar er volgden nog diverse anderen, en ook helemaal nieuwe verhalen zoals de serie De Gezellen van Nazire.

Nu werkt hij aan een nieuwe serie jeugdboeken getiteld Hart van Vuur. Het eerste deel in deze serie, Mirte en de Vuurworm moet in juni verschijnen.