Ben Buitendijk

`

De Gezellen van Nazire

De verhalen van De Gezellen van Nazire spelen zich af op het continent Teluras. Het continent heeft ruwweg de vorm van een driehoek waarvan de punt naar het noorden wijst. Het zuidelijke deel is overdekt door dichte regenwoud, de noordelijke punt kent strenge winters en is dan overdekt met sneeuw.

Het is de wereld van Atara, een jonge vrouw die in het regenwoud woont, waar de mensen met enige regelmaat te maken hebben met dieren die aangegrepen zijn door boze geesten en op hun nederzettingen afkomen om dood en verderf te zaaien. Atara behoort tot een klein groep mensen die gevoelig zijn voor de aanwezigheid van deze geesten en is getraind om op deze dieren te jagen.

Het is de wereld van Kanter Isefson, geboren in het verre noorden waar hij studeerde aan de universiteit. Maar hij is ontvoerd door slavenhandelaren die hem als slaaf verkocht hebben ver naar het zuiden.

Het is de wereld van Tenos Gul die als klein kind haar familie verloor en sindsdien voor zichzelf zorgt. Zij heeft zich ontwikkeld tot de beste inbreker, de gevreesde Nachtschaduw.

Zij worden bij elkaar gebracht door een geheimzinnige man die aan Atara een heel bijzonder zwaard heeft gegeven waarmee ze de geesten die dieren en mensen hebben aangegrepen kan verdrijven zonder de gegrepene te doden. Wat is zijn motief om deze mensen bij elkaar te brengen?

De volgende verhalen zijn verschenen (of nog in ontwikkeling):